Medische mondkapjes
Medische mondkapjes houden ook geen virus tegen.

Woensdag 18 november 2020 publiceerde Deense wetenschappers een gerandomiseerde en gecontroleerde studie onder 6000 personen met MEDISCHE MONDMASKERS.

Overtuigend bewijs: Het virus kan niet of nauwelijks worden tegengehouden.

LET WEL, dit onderzoek ging over de medische mondmaskers dus niet de Niet-medische mondmaskers.

Niet medisch mondmasker

Niet medisch mondmasker houdt geen virus tegen.

Gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek uit Denemarken, levert dus overtuigend bewijs dan Medische mondkapjes niet werken. Een andere studie laat zien dat er geen duidelijk bewijs is dat gezichtsmaskers de chirurg nog de patiënt beschermen tegen besmetting.

Hoe zit het dan met de Niet- medische mondkapjes? Niet-medische maskers dragen bij om 13 keer meer kans te hebben op griepachtige ziekten dan degenen die medische maskers dragen.

De maskers die in de winkels en online te koop zijn, kunnen je dus niet tegen virussen beschermen, de niet medische mondmaskers

Gezondheidswerkers die stoffen maskers droegen, hadden significant hogere percentages griepachtige ziekten. (Referentie) De verhoogde infectiegraad bij maskerdragers kan te wijten zijn aan een verzwakking van de immuun functie tijdens het dragen van een masker.

Mondkapjes zijn schadelijk

Het dragen van mondbedekking is wel schadelijk voor de gezondheid, heeft geen bewezen effectiviteit om de verspreiding van het virussen tegen te houden, dus waarom zou je het dragen?

Goed geïnformeerd zijn is belangrijker dan ooit. Dus deel deze video en houd de regie in eigen handen. Kies zelf voor de informatie waar jij je mening op baseert en vertrouw niet zo maar alles wat je hoort.

  • Een 26-jarige man kreeg een ingeklapte long omdat hij ging sporten met een mondkapje op.
  • In China is sporten met een mondkapje op verboden omdat het zuurstof ontneemt waardoor kinderen overleden zijn.
  • Er is zelfs een gebrek aan substantieel bewijs om beweringen te ondersteunen dat mondkapjes ofwel de patiënt ofwel de chirurg beschermen tegen infectieuze besmetting.
  • Een onderzoek naar operatiekamers en het gebruik van maskers tonen geen bewijs aan, dan wel dat het de prevalentie van chirurgische site-infectie verminderen.
  • Een onderzoek bij verloskundige, gynaecologische, algemene, orthopedische, borst- en urologische ingrepen bij 827 patiënten. Alle niet-geschrobde medewerkers droegen maskers in de helft van de operaties, en geen van de niet-geschrobde medewerkers droeg maskers in de helft van de operaties. Chirurgische site infecties kwamen voor in 11,5% van de maskergroep, en in slechts 9,0% van de niet-maskergroep.
  • Vier onderzoeken tijdens operaties ontdekten dat GEEN van de vier onderzoeken een verschil in het aantal postoperatieve infecties vond, of men nu een chirurgisch masker gebruikte of niet.
  • Er blijkt geen statistisch verschil te zijn in infectiecijfers tussen de gemaskerde en de ongemaskerde groep in welke van de onderzoeken dan ook. Dit is een aantal jaren nogmaals gecontroleerd en bleek hetzelfde resultaat te geven.
  • De Noorse RIVM ontdekte “Ervan uitgaande dat 20% van de mensen die besmet zijn met SARS-CoV-2 geen symptomen hebben en uitgaande van een risicovermindering van 40% voor het dragen van een masker, zouden 200.000 mensen in de huidige epidemiologische situatie een masker moeten dragen om één nieuwe infectie per week te voorkomen.” Dit is een succespercentage van 0,0005%.
  • Tandartsen ervaren meer mondproblematiek en trekken aan de bel. Ze waarschuwen dat mondmaskers tot tandvleesaandoeningen en tandbederf kunnen leiden. Men noemt dit ‘Mask-Mouth’. Tandvleesproblemen leidt tot een verscheidenheid aan ziektes.

Conclusie

Er is geen bewijs dat een mondkapje effectief is. Er is echter wel bewijs dat het gebruik van een mondkapje gevaren met zich meebrengt. Met een besluit om mensen te verplichten om mondkapjes te dragen in openbare publieke gelegenheden, zou men verwachten dat er definitieve wetenschap over de effectiviteit van een dergelijke maatregel ter preventie van infecties zoals de griep bestaat. Dit is echter niet het geval.

Een studie uit 2011, gepubliceerd in het tijdschrift ‘Influenza and Other Respiratory Viruses’ onderzocht 17 andere studies om de effectiviteit van mondkapjes te bepalen. Van de onderzochte studies waren er drie gerandomiseerd in het ziekenhuis, en vijf werden uitgevoerd in de gemeenschap. De studie concludeerde:

“Geen van de studies die we hebben onderzocht, heeft een overtuigend verband aangetoond tussen het gebruik van een mondkapjes en de bescherming tegen influenza-infectie.”

De wetenschappelijke basis van veel van wat WHO dan wel RIVM of OMT zegt is behoorlijk wankel. Op dit moment is er geen direct bewijs dat het dragen van mondkapjes , infecties verminderd.

Kortom, er is geen medisch bewijs voor het dragen van gezichtsbedekking. De vraag is echter wel wat dan WEL de reden is voor het dragen van niet medische mondmaskers……….dat is een gedragsexperiment.

Voor een volledig overzicht over mondkapjes, klik hier.

Geef uw reactie

Opgewonden
7
Gelukkig
5
Geweldig
1
Niet zeker
1
Dwaas
1

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Corona