Sheila Neijman
Wie is Sheila Neijman

Hey! Ik ben Sheila Neijman, oprichtster van Heart4Happiness. Mijn achtergrond is positief psycholoog, verpleegkundige en mijn onderzoeksinteresse ligt in de Wetenschap van Geluk (Science of Happiness).  Het is mijn intrinsieke drive om mens en organisatie bewust te maken omdat ik absoluut geloof dat we onderdeel uitmaken van een transitie waarin waarden in de samenleving verschuiven van de industriële economische mens naar de bewuste mens. Zie het als een evolutie of een kwantumomslag.

Ik bedacht in 2007 het begrip Gelukscoach als een manier om Geluk & Bewustzijn te optimaliseren in Nederland. Hiervoor heb ik een geaccrediteerde en gecertificeerde opleiding ontwikkeld: ‘De opleiding voor Gelukscoach’ . Ook Methode Gelukt , een leerstrategie voor kinderen op het basisonderwijs, waarbij kinderen geluksgewoonten leren op een bijzondere en niet alledaagse manier, is ontwikkeld.

De transitie waar zoveel wetenschappers over spreken…..

Geluk is het einde van het ‘ik-tijdperk’ tenminste als je geluk niet identificeert met ‘What’s in it for me‘ maar de stap maakt naar ‘What’s in it for us‘ en ‘What can I do for you‘. We hebben allemaal een vrije wil om gedachten, overtuigingen en acties te kiezen, maar ook onze werkplek, carrière en de omgeving. Groei begint aan de rand van je comfort-zone. Je hebt moed en lef nodig om over deze rand te stappen. Als je niet over de rand stapt, kun je nauwelijks groeien naar een hoger geluksbewustzijn.

Hallo Bewust Nederland

Samen met Ana Akkerman hebben we ‘Hallo Bewust Nederland opgericht’,  waarbij de credit vooral naar Ana gaan voor het goed inrichten van de website en de facebooksite. We hopen vooral mensen te inspireren en samen met andere huidige en toekomstige inspirators bij te dragen aan het verhogen van het Geluksbewustzijn.

Geluk & Bewustzijn

Tijdens een lezing over Geluk in 2017 stelde ik Professor Ruut Veenhoven de vraag “Hoe ziet de ideale toekomst van geluk eruit volgens meneer Veenhoven“. Geluksprofessor Ruut gaf aan dat we nog nooit zo lang gelukkig zijn geweest als nu.

Het jaar 2020

Alhoewel ik in 2017 het al niet helemaal eens (zie video) was met Ruut Veenhoven’s stelling dat “we nog nooit zo gelukkig zijn geweest als nu“, heeft het jaar 2020 dit voor mij nog meer bevestigd.  Op uitnodiging van BPOC2020 (Buiten Parlementair Onderzoek Commissie) heb ik vanuit mijn deskundigheid een verhoor gehad over de huidige maatregelen.

Naar aanleiding van de verhoren – die allemaal gefilmd en gestreamd worden op internet – wordt een eindrapport met bevindingen en conclusies opgesteld, die wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

Gegevens uit wereldwijde enquêtes over het welzijn van duizenden individuen hebben onthuld hoe de coronavirus pandemie het geluksgevoel van mensen met het leven beïnvloedt. Het percentage mensen dat zichzelf omschreef als NIET al te gelukkig, nam sterk toe tot een recordhoogte sinds jaren. De pandemie van het coronavirus en aanverwante maatregelen hebben veel invloed op de mentale en fysieke gezondheid van mensen.

Wereldwijd zie je deze tendens. Dit geld ook voor jongeren. Mensen over de hele wereld zijn depressief, angstig en gestrest, sommigen meer dan anderen.

Eigenlijk schudt het leven op haar grondvesten

We lijden, sommigen van ons erger dan anderen. Je hoeft geen baan of dierbare te hebben verloren om erdoor te worden beïnvloed.

Diverse onderzoek stelt:

  • We zijn angstig, depressief en getraumatiseerd en ervaren ergere geestelijke gezondheidsproblemen dan voor de pandemie, dat wil zeggen, hoge symptomen van stress, angst depressie en posttraumatische stressstoornis (PTSD).
  • We slapen slecht waardoor we fysiek en mentaal vatbaarder zijn.
  • Door de sociale afstand en isolatie zijn mensen geïsoleerd geraakt, dus het is logisch dat zij zich meer eenzaam voelen als er geen mogelijkheid is tot verbinden.
  • Huiselijk geweld is toegenomen met 60%

Voor meer informatie, klik hier

De kracht van Bewustzijn & Geluk

Ook jij weet dat als je de dingen op dezelfde manier blijft doen, je resultaten niet veranderen! Ook ik heb aan mijzelf moeten werken en ben de reis van hoofd naar hart aangegaan. Doe je met mij mee?

Ana en ik en al die andere inspirators hopen je te inspireren, bewust te maken maar vooral hoop ik dat we vandaag de dag,  in een tijd waarin we ongeëvenaarde materiële welvaart, vrede, veiligheid, vrijheid van meningsuiting enzovoort kenden, beseffen dat we invloed hebben op onze toekomst.

Tot slot graag mijn persoonlijke noot aan jou:

We kennen allemaal een gevoel van geluk en liefde waarvan we weten dat het ons nooit verlaat. Soms komen we er niet bij en moet het weer even ‘wakker’ geschud worden. Het is een kracht wat de hele schepping aandrijft, het is een kracht wat ook mij elke dag weer aanzet om een hoger doel te dienen wat groter is dan mijzelf.

Dat lukt mij uiteraard niet altijd. Er zijn krachtvelden die mij uit deze liefdes-scheppende kracht halen, ik noem ze mijn triggerpunten. Zo word ik sneller getriggerd bij mensen die mij willen controleren en beheersen, en ga ik open bij mensen die mij inspireren en eerlijk en oprecht zijn.

Deze triggerpunten worden zichtbaar en laten zien wat er allemaal in mij leeft aan geluk-saboteurs. Anno 2020 lijkt dat proces nog sneller te gaan dan ooit. Hoe verder de mensheid namelijk door de huidige evolutie gaat, hoe meer deze triggerpunten duidelijk worden.

We zijn nu eenmaal bewustzijn met een ervaring op deze mooie planeet, zichtbaar als manifestatie van je huidige leven.

We zijn nog nooit zo kwetsbaar geweest als nu, maar ook zo sterk en krachtig.

Sheila Neijman

 

Geef uw reactie

Opgewonden
5
Gelukkig
4
Geweldig
4
Niet zeker
2
Dwaas
2

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Gezondheid