Opinie door Sheila Neijman
Ken jij als Burger het verschil tussen positief geteste mensen of besmettingen, besmettelijk dan wel besmettelijken?
Ik denk het wel toch?
En ken je het begrip PCR-test of heb je daar nog nooit van gehoord? Volgens mij wel toch?
En als we voortaan spreken over positieve PCR-testen, dan begrijp je toch wel dat de uitkomst van een PCR-test, positief is? Of denk je dat we daar als Burgers te dom voor zijn om dat te begrijpen?
Nou ik heb ALLE VERTROUWEN in ons burgers dat we dit wel begrijpen, dan wel, als het ons uitgelegd wordt, het begrijpen. Tenslotte hebben we ook geleerd wat een sinaasappel is, een ventilator, een boom of een computer.
Maar mocht je het als burger of als Minister President niet helemaal begrijpen. Het is als volgt:
De PCR-test die niet geschikt is om te testen, maar goed, dat laten we even los, maar stel dat je positief getest wordt, dan geeft dit geen uitsluitsel over besmettelijkheid. En dan hebben we ook nog de grote hoeveelheid vals positief geteste mensen. Dus je kunt dan positief getest zijn, maar geen corona hebben.
Oftewel: Iedere test heeft twee foutenkansen.
(1) Iemand is wel besmettelijk, maar bij de test wordt het niet herkend. Dat wordt sensitiviteit genoemd. 100% wordt niet bereikt. Maar 98% lijkt inmiddels wel mogelijk te zijn.
(2) Iemand is niet besmettelijk, maar bij de test wordt de persoon wel als zodanig gemeten. Dat heet specificiteit. Dat zijn dus de zgn. “false positives”.
Er kan virus aangetroffen worden bij de PCR-test, terwijl de betrokkene niet meer besmettelijk is. Die was ergens in de afgelopen tijd besmet geraakt, nu niet meer besmettelijk, maar de test meet nog wel het virus. Kortom, we snappen het best.
Dus #Rutte, we kunnen best begrijpen wat een positieve pcr test is en #haga fijn dat je dit stemgeluid laat horen. Overigens denk ik wel dat Rutte het begrijpt hoor, maar het lijkt er eerder op dat anders het hele kaartenhuis in elkaar stort.

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Corona