Interview Ana Akkermann

Donderdagavond 8 oktober 2020 voltrok zich op Het Plein te Den Haag een ongewoon schouwspel. Op deze dag werd wederom een vreedzame demonstratie tegen de spoedwet en voor onze vrijheid, door een grote politieovermacht beëindigd. 81 vreedzame demonstranten werden gearresteerd en moesten een nacht de cel in. Miranda van Driel was één van deze arrestanten. Op zaterdag 10 oktober werd zij, tijdens een eveneens vredige wandeltocht in Den Haag, nogmaals gearresteerd.

In dit video interview vertelt Miranda over haar motivatie om deze strijd voor vrijheid te voeren. Als ondernemer ziet zij hoe gezonde bedrijven failliet gaan. Ook het overige leed dat door de maatregelen wordt veroorzaakt kan zij moeilijk aanvaarden.

We sloten het interview af met een verrassing voor Miranda. Een van haar medestrijders (onze cameravrouw) Janneke besloot ook over haar ervaring te vertellen. Er ontstond een mooi dialoog tussen deze twee powervrouwen.

Op verzoek van Miranda vond het interview plaats op de Vesting Hellevoetsluis. Een plek waar zij dagelijks rust vindt tijdens de wandelingen met haar hond.
Vesting Hellevoetsluis was afgelopen eeuwen vooral een legerplaats en marinehaven. Gebouwen die daar nog aan herinneren zijn de kazerne Fort Haerlem, een lange kustbatterij uit 1880, de opgeknapte bunkers, een kruittoren en de barakken in de vesting.
Een zeer symbolische plek voor deze strijdster met de rode haren.

Met dank aan Johan Meijboom en Janneke Pater voor de foto’s.
Veel kijkplezier!

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
1
Niet zeker
1
Dwaas
2

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Corona