Voor wie nog niet in de Great Reset gelooft, dit boek is 3 maanden na de 1e golf verschenen. Let op, dit boek is geschreven in Juni 2020, en in Juli 2020 uitgebracht. Vrij snel als je het mij vraagt voor zo’n meesterwerk waar toch heel wat uurtjes research en schrijfwerk aan vooraf gaat.
 
Een prestatie toch? Maar hierbij wel een boekverslag in videopresentatie:
Het boek van één van de machtigste man ter wereld: Klaus Schwab en zijn Franse compagnon Thierry Malleret.
 
Klaus heeft Bill Gates, Prince Charles, Angela Merkel, Joe Biden en vele andere topfiguren in Europa en de rest van de wereld op speed dial staan. Hij is de man achter het “World Economic Forum”, bekend en bijgewoond door alle belangrijke figuren wereldwijd.
 
Hoewel dit boek leest als fictie, want… je mond slaat open van verbazing bij sommige dingen die je leest. Het is net een filmscript.
 
Is het onwijs accuraat in alles wat er al gebeurd is, en dus is de kans groot dat ook de toekomst die geschetst wordt in het boek zou kunnen gaan plaatsvinden. En die toekomst… daar mag je rustig van schrikken.
 
Ik zal een korte samenvatting geven van het boek.
 
Het boek bestaat uit 3 delen.
  • De Macro Reset.
  • De Micro Reset.
  • De Individuele Reset.

Macro Reset

Op macro niveau moeten we met z’n allen gaan accepteren dat de huidige situatie in de wereld een samensmelting is van snelheid en complexiteit en dat de wereld van financiën en arbeid niet langer binnen landsgrenzen moet worden bekeken.

Jouw autoradio komt uit China, de auto wordt geassembleerd in Mexico, en de klantenservice is in India. Alle grote bedrijven wereldwijd werken zo.
 
Er is daarnaast een wereldwijd netwerk van 5.8 miljard traceerbare mobiele telefoons en dit aantal groeit snel. De maatschappij als geheel is een tsunami van geld, resources, arbeid, eigendommen en nu dus ook… COVID-19. We moeten dit met z’n allen aanpakken.
 
Hij vergelijkt Covid-19 alsof de gehele wereld gevangen zit in één cruiseschip waar een virus rond gaat. Ontsnappen kan niet. Je zit in de val. Wij zijn dus geen 196 aparte cruiseschepen (aantal landen van de wereld) die op zee varen. Maar je kunt elk land vergelijken met een kamer in hetzelfde schip. Het heeft geen zin om alleen één kamer te desinfecteren. We moeten dit dus globaal aanpakken.
 
Micro Reset
Covid zal zich snel verspreiden. Covid zal mutaties hebben (hallo Engeland) en zal nooit weggaan. De hele sector van midden en klein bedrijf die fysiek met klanten omgaan zullen waarschijnlijk niet overleven. Er vallen ontslagen bij de meerderheid van banen in de service sector en deze zullen waarschijnlijk ook nooit meer terugkomen.
 
Dit is 60+% van de wereldwijde banen.
 
Grote bedrijven zullen overleven door injecties van overheden die constant geld bij blijven printen. De prijs van deze injecties is dat overheden meer controle krijgt op het management van deze bedrijven en dus ook welke banen blijven en welke niet en welke regels er moeten komen.
 
Commercieel vastgoed zal omvallen. Hypotheken en huur zullen niet betaald kunnen worden, en zal ervoor zorgen dat ondernemers uit hun panden zullen worden gezet.
 
Eten zal schaarser worden omdat supply chain (bevoorrading) met problemen gaat komen.
 
Reizen voor plezier zal worden beperkt. Zakelijke reizen zullen worden beperkt. Samen komen in groepen, en evenementen worden beperkt.
 
We zullen een verbetering zien van het milieu omdat er minder gassen de wereld in worden gepompt door minder autogebruik, vliegtuig en machines die opereren.
 
Politieke verschillen tussen burgers zullen groter worden en mensen zullen angstiger worden over de situatie.
 
Hoewel dit volgens de schrijvers allemaal een beetje vervelend is, zit aan dit alles wel een glorieus randje.
 
De schrijvers hebben het constant over het voordeel van dit alles. Dat dit goed is voor het milieu, dat opgesloten zitten goed is voor de veiligheid, en natuurlijk dat dit de gouden kans is om nieuwe financiële modellen door te voeren tijdens deze situatie.
 
Individuele Reset
De wereld waar we naar uit kunnen kijken op individueel niveau, deel 3 van het boek volgens de schrijvers is de volgende:
 
We leren om thuis te werken
We leren dat we niet naar de bios kunnen gaan, naar een stadion of een theater
We leren hoe te zoomen
We leren dat we niet zomaar in het vliegtuig moeten stappen
We leren dat we niet zomaar familie moeten gaan opzoeken
We leren dat we niet heen en weer hoeven te rijden
We leren dat we beter online kunnen shoppen dan in de winkels
We leren dat we banen verliezen
We leren dat we cashflow verliezen
 
Ze zien dit allemaal als een kans, een kans voor THE GREAT RESET.
 
De aanname is dat Netflix nu jouw eerste keus wordt, en je liever niet naar de bios gaat.
 
Dat je niet heen en weer hoeft te rijden is niet alleen beter voor jouw leven, maar daarnaast help je ook mee aan het groener maken van de planeet.
 
Je voelt je rol in deze pandemie en neemt de verantwoordelijkheid aangezien we allemaal tot dezelfde conclusies komen dat we dit MOETEN doen om elkaar en de planeet te redden.
 
We leren dat de keuzes die we maken moreel juist moeten zijn, voor elkaar, en alle neuzen moeten dezelfde kant op staan. Zo niet, dan ben je asociaal.
 
Mensen moeten zich schamen wanneer ze anders doen dan de rest.
 
We zullen met z’n allen gaan kiezen voor een wereld waarin je je huis of appartement mag behouden wanneer je mee gaat doen aan de nieuwe economische coöperatie.
 
Referentie: The Great Reset. Bekijk de video…………….

Hoe verder?

We worden straks geforceerd om mee te spelen… en dit doen ze door ons langzaam te koken. Wanneer een kikker in een pan kokend water wordt gegooid springt hij eruit, maar stop je hem in een pan met water en breng je dit langzaam aan de kook, zul je hem levend verbranden.

Dat is wat er nu gebeurt. Hoewel ik wel zie dat het vuur iets te hoog opgezet wordt nu, en er veel mensen toch ook wakker worden.

Plezier wordt ons ontnomen, er wordt afgepakt waar we van houden en waar we voor leven. We krijgen er angst en pijn voor terug. We voelen ons oncomfortabel. Onzeker.

Het staat letterlijk in het boek beschreven hoe we ons voelen!

Vervolgens krijgen we iets terug wat op zekerheid lijkt. Wat comfortabel lijkt, en eruit ziet als een overwinning. We zullen het virus overwinnen. Via een vaccin. Een triomf in de geschiedenis. Het licht aan het einde van de tunnel.

De afgelopen tientallen jaren zijn we lekker gemaakt met comfort, speeltjes, reisjes en technologie. Alles wordt voor ons gedaan. We leerden dat het altijd beter kan, dat er altijd meer is.

En dan is er COVID, en zoals de auteurs het zeggen “is er nu toevallig de grootste kans in de geschiedenis om de wereld opnieuw vorm te geven”.

Ja… genoeg tijd in een houtgreep en je doet alles om weer “VRIJ TE ZIJN”. De vaccinatie is slecht het begin. Het lokaas wordt het kwijtschelden van jouw persoonlijke schuld die al jarenlang aan je gemoedstoestand knaagt.

Maar de vrijheid die Schwab & Co jou gaan geven komt met een prijs.

Ze zijn analisten. Sociale ingenieurs. Ze zijn experts in media communicatie.

Ze hebben onnoemelijk veel geld ter beschikking van ’s werelds machtigste en rijkste personen.

Deze heren zijn de architecten voor de 4e industriële revolutie en vormen een clubje met de meest machtige personen ter wereld. Iedereen vertrouwd op hen.

De rijken doen alles voor een plekje op een stoel tijdens het jaarlijkse World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Waar zoals ik in het begin al zei, Klaus Schwab de founder van is.

De volgende is 25-29 Januari 2021.

Zullen we ook gaan kijken? Of denk je dat we niet binnen komen…

Denk je dat mensen van dit kaliber jou zien als hun gelijke?

Lees verder………………

En bekijk ook deze Epoque

Geef uw reactie

Opgewonden
5
Gelukkig
4
Geweldig
5
Niet zeker
4
Dwaas
23

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid