Opinie Sheila Neijman
We hebben een primaire behoefte om gezien te worden, gehoord te worden, lief te hebben en bemind te worden.
Mensen die zich eenzaam, depressief en geïsoleerd voelen, hebben tot 10 keer meer kans om ziek te worden en voortijdig te overlijden (bron: Cardioloog Dean Ornish: Love and Survival). Het dodental stijgt dus niet alleen door het corona-virus maar ook door een gebrek aan liefde en verbinding. Onze overleving hangt af van deze levenskracht. Het verspreiden van angst en afkeer van het coronavirus kan, ironisch genoeg, het risico op ziek worden vergroten en het immuunsysteem onderdrukken.
Meer liefhebben is bewezen dat het een grote verscheidenheid aan chronische ziekten zoals coronaire hartziekten, diabetes type 2 in een vroeg stadium kan omkeren. Bovendien versterkt de immuunfunctie.
Vanuit onze biologie kan het nooit de bedoeling zijn dat we alleen en geïsoleerd leven. We weten al jaren wat de effecten zijn van eenzaamheid op onze gezondheid en goed functionerend immuunsysteem. Het belang van sociale cohesie wordt daarbij vaak onderschat (Bron: Dan Buettner, Blue Zones).
Onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat mensen die eenzaam en geïsoleerd zijn 3-10 keer meer kans hebben om ziek te worden en voortijdig te sterven aan vrijwel alle oorzaken in vergelijking met mensen met een sterk gevoel van liefde en gemeenschap.
Angst houdt ons onbewust vastgebonden en saboteert ons om onze ware vermogens uit te drukken.
Onjuiste perceptie als gevolg van maatregelen die gebaseerd zijn op aannames, genereren onnodig veel angst. Mensen die een masker dragen, kunnen onbedoeld de ‘angst om niet veilig te zijn’ aanboren en een negatieve emotionele cyclus voortzetten die vervolgens kan leiden tot een negatieve signalering van hun cellen die het lichaam naar meer ziekte en minder welzijn sturen (Epigenetica, Bruce Lipton PhD).
Onderzoek naar psychologische stress toont aan dat deze vorm van stress een direct effect heeft op het gebruik van het genetische materiaal op ons DNA.
Wetenschappers van Stanford University hebben ontdekt dat 75% van de variaties in het immuunsysteem van identieke tweelingen (die dus hetzelfde genoom delen) het gevolg was van invloeden uit de omgeving. Dit heeft betrekking op vaccinaties, maar ook leefstijl, stress en overtuigingen. ‘De omgevingsfactoren overschaduwen de invloed van de meeste erfelijke factoren’, beweert Mark M. Davis.
Stress door het dragen van gezichtsmaskers, zorgt voor een hogere hartslag en kan de lichaamstemperatuur wat verhogen. Hierdoor functioneert het immuunsysteem minder goed.
Het gebruik van mondkapjes kan potentiële ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken terwijl gezonde ademhaling juist het parasympatisch deel van het zenuwstelsel stimuleert waarmee je stress kunt reduceren, leert te ontspannen en je systeem zich kan herstellen.
Wanneer je verkeert ademhaalt, wordt de ‘fight & flight’ modus geactiveerd. Je lichaam denkt dat het in gevaar is. Mensen die onjuist ademen of ademhalingsproblemen hebben of een slecht immuunsysteem, kunnen negatieve gevolgen ondervinden van het dragen van een masker.
Daarnaast wanneer een persoon stress heeft, schakelt de afgifte van stresshormonen het immuunsysteem uit om de energie van het lichaam te behouden om weg te rennen van de waargenomen stressfactor: de evolutionaire ‘vecht- of vluchtreactie’.
Meer? Lees verder.

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Gezondheid