Opinie Sheila Neijman
Ons is geleerd te denken in termen van competitie, strijd en ziekten. Te denken dat onze hulpbronnen opraken, dat er schaarste is. Te geloven in beperkingen, schuld en verlies. We zijn zo vertrouwt geraakt met deze programmering dat het als realiteit voelt.
Ons is geleerd dat we van andere mensen gescheiden zijn, dat we moeten wedijveren om vooruit te komen en dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn.
Het lijkt wel alsof we een slaappil hebben gekregen toen we op moeder aarde arriveerden.
We bezitten echter bronnen van wijsheid in ons systeem en juist de huidige pandemie geeft jou de mogelijkheid om je aandacht te richten op deze bronnen van wijsheid.
Gezondheid en geluk komen voort uit harmonie met body & mind. Elke emotie is namelijk biochemie. En de biochemie van liefde is de meest gezondste, groeibevorderende chemie die je kunt hebben.
Je begrijpt wellicht dat de biochemie van angst, schuld of woede de meest ongezondste chemie is voor lichaam en geest.
De gezondheidscrisis in de wereld kan voor een heeeeel groot deel worden opgelost met behulp van het verhogen van je bewustzijn en te kiezen voor:
– liefde in plaats van angst,
– acceptatie in plaats van schuld
– geduld in plaats van woede
Yep je eigen mind stuurt je biochemie aan. Gelukkige gedachten geven een andere biochemie dan angstgedachten.
De pandemie vereist een totaal andere visie op de menselijke gezondheid, het is een verouderd ‘ziekte-model’. Naast virussen en bacteriën zien we al lange tijd een toename aan chronische ziekten als Diabetes, Hartziekten, Kanker, Neurologische aandoeningen, Hoge bloeddruk, Artrose, Reuma, Depressie, COPD, Astma. Ook bij jong volwassenen is er een stijgende lijn in onvruchtbaarheid en chronische ziekten bij kinderen.
Leefstijlfactoren zoals gezonde voeding, bewegen, voldoende slaaphygiëne, emoties toelaten, stress en/of oxidatieve stress reduceren, balans of homeostase zijn cruciale determinanten van gezondheid, die kunnen leiden tot een gezond en bewust leven.
Is de pandemie een keerpunt om het leven compleet om te gooien en bewustzijn te verkrijgen dat het oude gewoon niet meer functioneert?

Geef uw reactie

Opgewonden
1
Gelukkig
1
Geweldig
1
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Gezondheid