Als een profeet een blik op onze huidige tijd zou werpen, zou hij tot de conclusie kunnen komen dat we ons midden in de ondergang van de beschaving bevinden. De mensheid lijkt momenteel in een crisis te verkeren. Er worden nog steeds oorlogen gevoerd. Door de kracht van het licht wordt steeds meer duister zichtbaar en wordt in nieuwsberichten de toon gezet door psychologische oorlogsretoriek en is er een toename van steeds meer regelgeving die de menselijke vrijheden steeds meer inperken op weg naar een technocratische heerschappij. Politieke en economische systemen storten in en steeds meer mensen lijden onder de groeiende kloof tussen arm en rijk.

Misschien is het niet het einde van de wereld, maar het lijkt er wel op dat ons een veel grotere paradigmaverschuiving te wachten staat dan na de ineenstorting van het Oostblok tijdens de Koude Oorlog.
De verandering die momenteel in ons bewustzijn plaatsvindt, is de overstap van het zoeken naar een oplossing buiten onszelf naar het besef dat de oplossing van het raadsel wie de mens eigenlijk is, waar hij vandaan komt en wat zijn plaats in deze wereld is, in onszelf ligt.
Het besef groeit dat de werkelijkheid slechts een illusie is. Achter deze werkelijkheid bevindt zich een universeel bewustzijn dat de hele kosmos als een levend wezen doordringt. Hierachter verborgen liggen werelden die bestaan uit zuivere energie. Reeds zichtbaar in het bestaan van eenvoudige geometrische regels, die een oneindige verscheidenheid aan vormen in de natuur mogelijk hebben gemaakt. Deze verscheidenheid kan echter altijd worden teruggeleid tot het oorspronkelijk bewustzijn. Door het omarmen van alle huidige onzekerheden kan de informatie hierover weer tot je komen. We hebben dan de mogelijkheid om de poort naar ons innerlijk zelf weer te openen, de oude verwondingen te helen en een nieuwe richting aan de mensheid te geven.
Hierom ben ik blij en dankbaar voor de onzekere situatie waarin ik nu verkeer. Juist door het omarmen van alle onzekerheden voel ik steeds meer de zekerheden en de krachten in mijn ware zelf. En ik voel de verbinding met de zekerheden buiten mij, die ik op mijn pad tegenkom. Ik leer zelfs dansen op dit pad van liefde.
Dans vol liefde en dankbaarheid
Johan is online coach bij Rimpels op je ziel

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Psychologie