Opinie van Sheila Neijman
Mondkapjes kunnen hypoxie veroorzaken. Hypoxie is een conditie waarbij weefsels in het lichaam als geheel of in een bepaald deel van het lichaam niet voorzien worden van voldoende zuurstof.
Daarnaast zorgt een mondkapje ook voor ophoping van koolstofdioxide oftewel hypercapnie.
Alhoewel men suggereert dat mondkapjes zuurstof niet verminderen is er geen echt goed onderzoek naar gedaan.
Als je inademt, neemt je lichaam zuurstof op. Zuurstof wordt omgezet in CO2, die je vervolgens uitademt. Je lichaam reguleert de ademhaling niet op basis van de hoeveelheid zuurstof in het bloed, maar voornamelijk aan de hand van het CO2-gehalte. De CO2 beïnvloedt namelijk de zuurgraad van je lichaam, bijvoorbeeld in de hersenen. Als die uit balans raakt, gaat het mis.
Dan heb je ook nog autofagie. Auto betekent zelf, fagie betekent opeten. Dat doet die cel omdat hij te weinig voedingsstoffen krijgt. Dus gaat-ie recyclen, in de hoop het lang genoeg vol te houden tot het zuurstoftekort is opgelost.
LEES OOK hoe chloroquine hierbij een rol speelt. Een oud malariamiddel dat autofagie remt. Bij goede resultaten kunnen ze in een grotere vervolgstudie bekijken of chemotherapie en bestraling effectiever worden wanneer je eerst de hypoxische gebieden in een tumor wegvangt met dit malariamiddel.
Na het lezen van onderstaand bericht Zouden mondkapjes wat mij betreft helemaal verboden moeten worden en vraag ik mij af des te meer af waarom de overheid en RIVM zo apart reageren op dit middel.

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Corona