24-1-2021 Museumplein:
Demonstranten vs relschoppers.
Spandoeken vs wapenstokken.
.
Gister ging ik samen met mijn moeder wederom naar het Museumplein in Amsterdam voor een “bakkie koffie”. Er was al enorm veel politie op de been toen we aankwamen maar konden gewoon doorlopen. De sfeer was geweldig als altijd. We liepen met een spandoek (Stop Lying, Start Caring) tussen liefdevolle, vreedzame demonstranten. Er werden knuffels uitgedeeld, muziek gemaakt, gelachen, gedanst, oftewel er werd normaal menselijk gedrag vertoond.
Wel spotte ik een heleboel Romeo’s tussen de demonstranten. Maar dit hoeft natuurlijk niks te betekenen. Zij zijn er (dacht ik) om eventuele relschoppers uit het publiek te kunnen halen. Tot mijn verbazing zag ik ook steeds meer jongeren met mondkapjes. Mondkapjes? Ik heb nog nooit eerder een demonstrant met een mondkapje zien lopen…
De drones gingen de lucht in en er werd omgeroepen dat we weg moesten en de politie anders geweld kon gebruiken. Waarom? Dat werd er niet bij verteld..
Een grote groep demonstranten ging zitten. Maar de jongeren met mondkapjes bleven staan. Het was voor mij 100% duidelijk dat zij zouden gaan rellen. Als dit voor mij als leek al duidelijk is, dan ziet de politie die in grote getalen aanwezig is, Romeo’s door het publiek hebben wandelen en drones in de lucht hebben, dit toch ook? Dan is het toch hun plicht om de vreedzame demonstranten te beschermen? Ze hadden deze groep oproerkraaiers makkelijk kunnen omsingelen en van het plein kunnen verwijderen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat hier niet voor gekozen is.
Er is gekozen om de relschoppers en vreedzame demonstranten op één hoop te gooien. Ik bleef op afstand van de relschoppers met mijn spandoekje met “Stop met Liegen” erop voor de linie ME-ers staan. Een andere demonstrant met een flower-power spandoek kwam naast mij staan. Twee vreedzame demonstranten met hun handen omhoog, ik een vrouwtje van nog geen 52 kilo. En we werden geslagen met een wapenstok. Toen ik nog steeds bleef staan werd ik met een wapenschild op de grond gegooid. Gelukkig kwam een mededemonstrant me van de grond oprapen.
Vervolgens liep ik weg richting concertgebouw, om het museumplein te verlaten. Er liep niemand direct naast mij, ik zag geen relschoppers op dat moment en ik voelde dan ook geen dreiging. Ineens hoorde ik geroffel achter me, ik draai me om en zie een hele rij paarden in volle galop op een paar meter afstand. Twee paarden reden dicht naast elkaar op me af en deze kon ik dan ook niet allebei ontwijken. Daardoor heb ik nu een gekneusd onderbeen en loop ik mank. Nogmaals: Ik deed op dat moment precies wat me gezegd was, ik verwijderde me van het plein en tóch rijden ze me overhoop en eigenlijk in de rug, het was dat ik me op het laatst omdraaide.
Ondertussen spoot het waterkanon vrolijk in het rond. Ik ben voor het waterkanon gaan lopen (strompelen) zodat er niet nog een keer op me ingereden kon worden. Gelukkig werd ik weliswaar nat maar spoot hij op dat moment niet zo hard meer.
Ik wil één ding heel duidelijk hebben. Ik keur geweld af. Ik zal zelf ook nooit geweld gebruiken behalve in een leven-of-dood situatie. Ik keur het geweld van de relschoppers af maar net zo goed het geweld van de politie. Of eigenlijk het geweld van de politie nog meer, zij zouden beter moeten weten.
Een uniform geeft je niet het recht mij te mishandelen, het geeft je de plicht mij te beschermen.
De politie heeft op zijn minst op verschrikkelijke wijze (wederom) gefaald in haar taak en plicht.
Ik denk echter dat er meer achter zit. Ik heb me afgevraagd wat hier in godsnaam de reden van kan zijn en kan alleen het volgende bedenken: ANGST. Als je niet bang bent voor het virus, niet bang bent voor uitsluiting, niet bang voor boetes, dan moet je bang gemaakt worden voor de politie. Linksom of rechtsom moet je BANG zijn…..
Ik heb een zeer been, zere arm, zere kont. Dat is vervelend, maar denk je nou echt dat ik dáár bang van wordt? Dat ik me dáár door laat stoppen?
Ik zal gebruik blijven maken van mijn recht om vreedzaam te demonstreren. Ik ga niet mee in een onmenselijk overheidsbeleid. Ik ga me niet verontschuldigen voor het feit dat ik opkom voor mijn rechten en de rechten van alle andere mensen in de samenleving. Ik ga me niet verontschuldigen voor het feit dat ik me niet laat vaccineren. Ik ga me niet verontschuldigen omdat ik mensen knuffel. Ik ga me niet verontschuldigen voor het feit dat ik BESTA.

Geef uw reactie

Opgewonden
1
Gelukkig
1
Geweldig
3
Niet zeker
0
Dwaas
1

You may also like

Comments are closed.

More in:Nieuws