Het afgelopen jaar bewandelde ik diverse landschappen die gelijk waren aan de energie die ik van binnenuit voelde. Angst, boosheid, verontwaardiging, strijdlust…het mocht er allemaal zijn. Ik gaf er uiting aan doormiddel van demonstreren, veel schrijven en verbinden. Geleidelijk mocht ik langs deze weg mijn wonden helen. Ik keerde terug naar mezelf en verlangde gaandeweg steeds meer naar innerlijke rust.

Vanuit de liefde die ik van binnenuit voelde, werd ik een observant. Nu sta ik aan de zijlijn. Natuurlijk kreeg ik kippenvel toen ik de grote stoet, met voorop de vlaggen van diverse landen, via de livestream voorbij zag komen. Indrukwekkend om te zien dat zoveel mensen klaar zijn met dit systeem van onderdrukking en macht.

Persoonlijk ben ik tot de volgende conclusie gekomen. Er is maar één effectief verzet en dat is bij jezelf blijven. Je eigen plan trekken en jouw persoonlijke morele waarden hooghouden.

We leven in een narcistisch systeem

Veel mensen hebben ervaringen met narcistische relaties. Hopelijk hebben de meeste mensen hiervan geleerd. Een narcist heeft geen empathie en is dus niet gevoelig voor leuzen zoals: “Liefde, vrijheid geen demo(n)cratie”. De narcist zal je nog meer vernederen. Jij bedoelt het zo goed maar wordt bestraft met knuppels in je rug en trappen op je hoofd.

In de ogen van de narcist ben je een vermakelijk speeltje. Het is een machtsspel. Jij met je gele parapluutje tegenover gewetenloze mannen in beschermende pakken bewapend met pepperspray, schild en wapenstok.

Het maakt mij verdrietig als ik zie hoe jij lief mens respectloos in je rug wordt geduwd omdat je niet snel genoeg doorloopt.

Ik begrijp de behoefte om samen te zijn. Samen strijden tegen het onrecht, samen zingen, samen mediteren maar hoe voel jij je als je daarna weer alleen in je bed ligt? Wordt het niet eens tijd om bij jezelf te rade te gaan, wat jij als individu echt nodig hebt? Dat je dit kenbaar maakt aan het universum. Trotseer de maatregelen die in jouw ogen onrechtvaardig zijn. Leef je leven vanuit je kern want daar ligt zoveel kracht. Wees een voorbeeld van kracht in plaats van onmacht. Verbind en verenig deze kracht. Bouw samen een nieuwe wereld.

Geef de narcist niet wat hij wil en waar hij op rekent maar maak hem duidelijk dat hij uitgespeeld is. Zet zijn poppetjes in de wacht. Maak hem onzeker. Maak het dus niet langer voorspelbaar.

Zing niet ‘LEEF’ maar ga het gewoon doen. Hetzij alleen of samen met al die mooie mensen die je de afgelopen tijd hebt leren kennen. (Pas echter op voor een nieuwe hiërarchie. Machtsbeluste mensen zijn overal.)

Laat je niet langer downgraden door lage energie maar wens het hoogste voor jezelf en je (klein)kinderen. Dat is de enige weg om het licht te versterken. Alleen daarmee kunnen wij het duister verzwakken en ontstaat er weer een natuurlijke balans.

Blijf waakzaam dat je ook in deze situatie geen volgzaam kuddedier wordt. Luister naar de Goeroe in jezelf.

Jij bent uniek.

Liefs,

Ana

Het is niet eenvoudig om met deze situatie om te gaan. Iedereen doet het op zijn manier. Als je behoefte voelt om te praten dan kun je mij bereiken via 0909-0237 box 01. Kijk eerst op mijn profiel of ik aanwezig of beschikbaar ben.

 

www.rimpelsopjeziel.nl

 

 

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Maatschappij