Redactie, 12-12-2020

Huisarts Els van Veen voelt zich gedwongen leugens te vertellen aan haar patiënten. Dit was één van de verklaringen die zij aflegde tijdens haar getuigenis bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie. “Als ik de waarheid vertel, worden mensen boos op mij omdat de media ‘al maandenlang leugens vertellen’.”

Ik kom in conflict met mijn eed

Ze kan de mensen naar eigen zeggen niet eerlijk voorlichten over het coronavirus omdat de meesten heel erg bang zijn voor dit virus.

Via de radio moest Els vernemen dat ze per 1 januari volgend jaar moet meehelpen met vaccineren. “Ik wil dit vaccin niet en ik wil dit vaccin ook niet aan anderen toedienen. Domweg omdat ik ervan overtuigd ben dat het middel veel erger is dan de kwaal.” Tijdens het verhoor zegt ze niet geïnformeerd te zijn over de eventuele bijwerkingen die deze nieuwe RNA-vaccins op de lange termijn kunnen geven.

Ze constateert verder dat de coronacijfers van het CBS overgewaardeerd zijn. Normaal gesproken vult Van Veen bij oude mensen die sterven aan griep het onderliggend lijden in als doodsoorzaak. “Maar de laatste maanden is er een situatie ontstaan waarin ontzettend veel getest wordt. Wanneer mensen overlijden terwijl zij positief getest zijn, dan wordt per definitie Covid-19 als doodsoorzaak ingevuld.”

We blijven in Nederland vasthouden aan een ‘narratief’ dat één grote leugen is

Van Veen mailde vaak met dagblad Trouw om haar standpunt duidelijk te maken als kritische huisarts. “Er werd vaak niet gereageerd, of op een vervelende manier,” zegt ze. “Ik neem het Trouw zeer kwalijk omdat Trouw is voortgekomen uit het verzet. Mijn grootouders hebben in de Tweede Wereldoorlog hun leven gewaagd vanuit hun geloof. Ik vind de berichtgeving in Trouw een aanfluiting. Hetzelfde geldt voor Medisch Contact, het blad van [artsenfederatie] KNMG. Medisch Contact is ook begonnen als verzetskrant.”

Lees hier de hele getuigenis van huisarts Els van Veen.

advertentie

 

Geef uw reactie

Opgewonden
12
Gelukkig
17
Geweldig
72
Niet zeker
7
Dwaas
243

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Corona