Opinie Sheila Neijman
HANDEN WASSEN DOE JE NIET VOOR JEZELF, MAAR VOOR DE ANDER, JE WILT TOCH GEEN DADER ZIJN?
Dit is wat ik noem ‘het eeuwenoude SCHULD- EN BOETEPROGRAMMA’ die wij mensen hebben aangeleerd. Het is het idee dat als we niet doen wat ons verteld wordt, we schuldig zijn en straf verdienen. Onze samenleving is volledig gebaseerd op dit programma. Ook het oude en nieuwe testament staat vol van zonde, schuld en boetedoening.
Maar het is slechts een programma wat we geleerd hebben, een ego-programma. Het ego wil ons namelijk doen geloven dat we zondig zijn als we niet goed luisteren. Dat heeft niets met God, of met Goedheid te maken, slechts met een programma. Er is namelijk geen boze wraakzuchtige God alleen in onze eigen mind.
Dit programma zit zo diep in onze DNA verweven omdat velen nog steeds geloven dat Adam en Eva voor hun zonde van ongehoorzaamheid gestraft en veroordeeld dienden te worden.
Onderstaande tekst gaat dan ook niet zozeer over gedrag, maar over je gedachten. Want als jij denkt dat je dader bent omdat je je handen niet goed wast, is dat zichtbaar in je gedrag. Het is een manipulatie techniek die heden ten dage nog steeds werkt bij de massa.
Maar als jij je zondig voelt omdat je niet doet wat je is opgedragen (handen stuk wassen, mondkapje, je laten vaccineren), zegt dat alleen maar iets over je eigen gedachten. Ook als je bang bent voor maatregelen die erop volgen, zijn dit je gedachten erover.
Het strafsysteem waar we al eeuwen onderdeel van uitmaken kan alleen veranderen als we het niet meer in stand houden, dus van onderop.
Oké, oké sommige mensen denken dat een samenleving niet kan functioneren zonder gedragsregels en maatregelen, maar is dat zo? Nee, dat is niet zo en ja dat is zo.
– Als jij gelooft dat het nodig is, is dat ook zo. Dan gelooft je in zonde, straf en boetedoening.
– Als jij gelooft dat het niet nodig is, dan is dat ook zo. Dan geloof je in eigen verantwoordelijkheid en leren door ervaringen.
Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen ervaringen en als we daarin geen verantwoordelijkheid nemen, zullen patronen zich keer op keer blijven herhalen. Ik zou zeggen: ‘Kijk naar de geschiedenis wat we als mensheid geleerd hebben’.
Natuurlijk heb je soms regels nodig, maar NOOIT om daarna mensen te bestraffen maar om ze te helpen groeien. Dus het gaat nimmer over gedrag, maar eerder over je gedachten.
Dus help elkaar, want je kunt je nimmer verantwoordelijk gedragen als je niet correct waarneemt. Als jij werkelijk gelooft dat mondkapjes, of je handen stuk wassen bijdraagt aan het voorkomen van het verspreiden van het virus, dan geloof je dat. Een ander daarop veroordelen is dezelfde incorrecte waarneming. Help elkaar maar vooral, gun een ieder zijn eigen ervaring. Natuurlijk lijkt het nobel de wereld te willen veranderen,. maar uiteindelijk gaat het allemaal over jouw denken en jouw bewustzijn over de wereld te veranderen. En natuurlijk, dat is hartstikke moeilijk. Want we geloven sneller dat we verantwoordelijk zijn voor wat we doen en niet voor ons denken. Laat het nu niet andersom zijn.
Dus verander je denken en niet je gedrag, want dat volgt vanzelf door je gedachten erover.
– Dus wat ERVAAR jij in je gedachten als je besluit om je handen niet stuk te wassen?
– Wat ERVAAR jij in je gedachten als je besluit om geen mondkapje op te zetten?
Durf jij in je eigen denkgeest te kijken? Je hoeft er geen discussie mee aan te gaan, want dat eindigt nooit. Observeer gewoon je gedachten erover. Misschien dat je op een gegeven moment realiseert dat je achter al deze gedachten van onze eigen lockdown gevangenis van schuld, pijn en boetedoening een magisch en liefdevol mens zit.
Je hebt alleen maar een beetje bereidwilligheid nodig om je eigen pijn te verlichten zodat je weer optimaal kunt luisteren naar je innerlijke liefdevolle stem in plaats van te luisteren naar dat schuld- en boeteprogramma in ons eigen denkgeest.

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Corona