Deel 2, Wat is de overheid?

Alien: Dus vertel me meer over je ‘leiders’. Wie is de huidige leider van uw soort en waar leiden ze u naartoe?

Mens: we hebben niet slechts één leider voor de hele wereld. De wereld is verdeeld in landen, en elk land heeft een eigen leider en een eigen regering.

Alien: heb je niet één regering die de hele planeet regeert?
Mens: Nee, deze planeet is erg groot en er zijn miljarden mensen op. De wereld is verdeeld, omdat mensen op verschillende plaatsen verschillende soorten leiders en regeringen willen.
Alien: Hoeveel landen zijn er?
Mens: Een paar honderd, denk ik.
Alien: Dus er zijn miljoenen mensen per land?
Mens: Ja, of honderden miljoenen, in sommige ervan.
Alien: En alle mensen in een land leven onder één enkele regering?
Menselijk: er kunnen bestuurslagen zijn, maar er is maar één regering in elk land. Zo werkt het.
Alien: Maar je kunt meerdere regeringen op dezelfde planeet hebben?
Mens: Ja en zo is het beter. Als je een enkele regering voor de hele planeet had en het werd tiranniek, dan zou er nergens zijn om naar toe te ontsnappen en niemand om zich ertegen te verzetten. En ik zou niet willen worden geregeerd door een stel mensen die duizenden kilometers verderop aan de andere kant van de planeet wonen. Het is beter om een ​​meer lokale overheid te hebben, want dan is ze meer verantwoordelijk.
Alien: Hoe ver is het van hier tot waar de heersers van dit land wonen?
Mens: De hoofdstad van dit land ligt honderden kilometers hier vandaan.
Alien: Dus je wilt niet geregeerd worden door een stel mensen die duizenden kilometers ver weg wonen, maar je vindt het niet erg om geregeerd te worden door een stel mensen die honderden kilometers ver weg wonen?
Mens: zo is het, denk ik.
Alien: waarom richten jij en je buren hier niet je eigen land op, zodat je goed in de gaten kunt houden wat de individuen die optreden als jouw regering doen?
Mens: ik denk niet dat onze regering ons dat zou toestaan.
Alien: Dus je hebt deze landen, sommige groot en sommige klein, en de individuen die in elk land afzonderlijk wonen, kiezen welke mensen hun politici worden en optreden als regering van dat land?
Mens: Ja, hoewel niet iedereen het geluk heeft om in een land te wonen waar we onze leiders kunnen kiezen. Veel landen hebben koningen of dictators of krijgsheren die hun regering leiden. Mensen in ondemocratische landen mogen hun leiders niet kiezen.
Alien: Dus je beschouwt jezelf als een geluksvogel omdat je onder een democratische regering leeft, waar jij, samen met miljoenen andere mensen, mag stemmen, en degene die het hoogste aantal stemmen krijgt, wordt leider van de regering, de bende die je vertelt wat je moet doen doen en beroven je.
Mens: Ja. Maar er komt meer bij kijken. Democratie is niet het enige dat geweldig is aan de regering van dit land. In feite is de democratie zelf helemaal geen ideaal systeem – dat weet iedereen. Met een pure democratie regeert de meerderheid, omdat de politici doen wat de meerderheid van de mensen wil dat ze doen, en dit kan een probleem zijn voor minderheden. We weten dit. De echte reden waarom we geluk hebben in dit land is dat onze regering geen pure democratie is, maar een republiek. Met een republiek worden de rechten van minderheden beschermd tegen de tirannie van de meerderheid.
Alien: hoe?
Mensen: onze rechten staan ​​vermeld in onze grondwet, het document waarmee onze regering is opgericht. Het legt uit hoe de overheid hoort te werken. Er staat wat de overheid wel en niet mag doen.
Alien: Wat zegt het dat de overheid mag doen?
Mens: De overheid mag belastingen innen voor zaken als nationale defensie …
Alien: Wacht even – de grondwet zegt dat de overheid belasting mag innen? Dus er staat dat de individuen die optreden als overheid, alle anderen mogen beroven met geweldsdreiging?
Mens: Ja, maar alleen om goede dingen te doen.
Alien: Waar komt de grondwet vandaan?
Mens: Het is geschreven door de oprichters van dit land, de mensen die de regering voor het eerst hebben opgericht.
Alien: De eerste politici van het land?
Mens: Ja.
Alien: Dus een stel gewone mensen kwamen net bij elkaar en schreven op een stuk papier dat ze iedereen mogen beroven, zolang ze zichzelf maar ‘overheid’ noemen en hun overval ‘belastingheffing’ noemen. Omdat ze dan dit speciale stuk papier hebben, leunt iedereen gewoon achterover en laat deze jongens hen beroven?
Mens: je mist het punt. De oprichters schreven de grondwet om de regering te bedwingen. Ze zorgden voor een scheiding der machten, dus er waren checks and balances in het systeem. Ze deden dit om de macht, omvang en reikwijdte van de overheid strikt te beperken. Ze maakten een lijst met dingen die de overheid kan en moet doen, en al het andere dat de overheid niet kan doen. Ze schreven zelfs over specifieke dingen die de overheid niet kan doen, zoals het schenden van de onvervreemdbare rechten van de mensen op leven, vrijheid en het nastreven van geluk.
Alien: OK. Maar ik begrijp niet waarom het stuk papier zo belangrijk is. Ik bedoel, hypothetisch, wat als de meerderheid van de mensen wil dat de overheid iets doet waarvan de grondwet zegt dat de overheid dat niet zou moeten doen? Kunnen de mensen niet stemmen in politici die beloven het voor hen te doen, ongeacht wat de grondwet zegt? Hoe helpt het hebben van uw rechten op een oud document om uw rechten vandaag te beschermen?
Mens: Als de politici die worden gestemd ongrondwettelijke wetgeving willen aannemen, dan zal de derde tak van de regering, de rechter, tussenkomen en de wetgeving niet laten passeren. De oprichters erkenden het probleem van de democratie, dus gaven ze ons een hooggerechtshof, en hun rol is te controleren of wetgeving constitutioneel is of niet.
Alien: Maar het Hooggerechtshof maakt zelf deel uit van de regering?
Mens: Ja. Politici worden gestemd voor functies in de uitvoerende en wetgevende macht, maar de rechterlijke macht bestaat uit rechters. Dus als een meerderheid de regering steunt die de rechten van een minderheid schendt, zullen de rechters van het Hooggerechtshof dat gewoon niet laten gebeuren.
Alien: Zijn deze rechters van het Hooggerechtshof gewoon gewone mensen?
Mens: Ja.
Alien: Dus hoe wordt een gewoon mens een rechter bij het Hooggerechtshof?
Mens: ze zijn aangesteld.
Alien: door wie?
Mens: de politici.
Alien: Maar wat houdt dan de democratisch gekozen politici tegen die alleen maar rechters benoemen die hun populaire maar ongrondwettelijke wetgeving zullen laten aannemen?
Mens: Nou, dat mogen ze gewoon niet doen.
Alien: door wie?
Mens: volgens de grondwet.
Alien: Het stuk papier?
Mens: Ja. Ik geef toe dat het geen perfect systeem is. Ik neem aan dat wat je zegt, kan gebeuren.
Alien: Doet de regering van dit land, waarvan u denkt dat u het geluk hebt te leven, ooit dingen die haar eigen grondwet expliciet verbiedt?
Mens: Ja, eigenlijk heel veel dingen. De regering is nu veel groter dan toen de Grondwet werd geschreven. De politici bewijzen lippendienst aan de Grondwet, maar ze vertrappelen toch onze rechten.
Alien: Hoe zit het met het Hooggerechtshof ?!
Mens: ik denk dat dat systeem de laatste tijd niet zo goed heeft gewerkt. De overheid keurt de hele tijd ongrondwettelijke wetten goed. De scheiding der machten werkte echter een tijdje, het is geen slecht systeem!
Alien: bevoegdheden waren gescheiden? Ik dacht dat je zei dat de machten allemaal in afdelingen van dezelfde regering zaten?
Mens: Nou ja. De takken van de overheid zijn volledig onafhankelijk en gescheiden van elkaar, behalve dat ze allemaal deel uitmaken van dezelfde organisatie en allemaal worden gefinancierd door belastingen. Alien: Dus toen je zei dat er checks and balances in het systeem zitten, bedoelde je dat de overheid zichzelf zou controleren en zichzelf in evenwicht zou brengen?
Mens: Dat was het idee.
Alien: Dus, laat me dit duidelijk maken, lang geleden had een klein stel gewone mensen een vergadering en creëerden een document genaamd een grondwet waarin stond dat ze iedereen – miljoenen mensen – kunnen beroven met geweldsdreigingen om iedereen gehoorzaam hun regels en bevelen. Maar zodat de massa van de mensen hen zou laten wegkomen met deze diefstal en slavernij, beloofde dat kleine stel ook in hetzelfde document dat er enkele dingen waren die de regering nooit zou doen, en ze beschreven een manier om de regering zo te structureren beperk het. Maar na verloop van tijd zijn de beloften waardeloos gebleken, zijn de beperkingen nutteloos gebleken, en is de overheid aanzienlijk gegroeid in omvang, macht en reikwijdte, waarbij steeds meer de rechten van de mensen worden geschonden. Het klinkt mij in de oren dat als de grondwet werd geschreven om de regering te beperken, het een complete mislukking is geweest.
Mens: Nou, het echte probleem is dat mensen gewoon niet meer in de grondwet geloven. De grondwet werkt alleen als mensen weten wat er staat en waarom het belangrijk is. Als mensen dat gewoon wisten, zouden ze niet stemmen op politici die het overtreden. Een geïnformeerde bevolking: dat is de enige manier om de overheid echt in bedwang te houden.
Alien: Wacht, je zei dat je geluk hebt, want dit land is een republiek en geen democratie, en een republiek heeft deze zogenaamde ‘checks and balances’ die voorkomen dat de overheid de rechten van mensen schendt, zelfs als een meerderheid de rechten van anderen wil schenden. Maar nu zeg je me dat een republiek alleen kan werken als mensen afzien van het kiezen van politici die in de eerste plaats de rechten van anderen zullen schenden. Dat is hetzelfde als een democratie. We zijn terug bij waar we begonnen zijn.
Mens: ik begrijp je punt.
Alien: Is er ergens op de planeet waar de regering, ondanks de fantasierijke labels, iets anders heeft dan een bende dieven en pestkoppen?
Mens: Maar er zou chaos zijn zonder regering!
Alien: ik weet zeker dat ze je dat vertellen …

Geef uw reactie

Opgewonden
1
Gelukkig
1
Geweldig
2
Niet zeker
0
Dwaas
1

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid