Ben afgelopen zondag voor het eerst naar een demonstratie geweest, samen met mijn broertjes en schoonzusjes. De sfeer was heel erg gemoedelijk en mensen liepen met bloemetjes en hartjes. Er waren mensen van alle leeftijden, van kinderen tot bejaarden. Er had niemand iets kwaads in de zin. Ook wij waren totaal niet uit op rellen.

Het Malieveld is ontzettend groot en biedt plaats aan 70.000 demonstranten. Van het Malieveld was die zondag slechts 5% bezet door vreedzame demonstranten.

We wilden ‘s middags halverwege de demonstratie het Malieveld nog verlaten, maar dit mocht niet.

Plotseling rond het eind van de vreedzame demonstratie begon de ME na slechts één keer niet duidelijk omgeroepen te hebben dat de mensen het veld moesten verlaten charges uit te voeren op de mensen die vooraan zaten. Er werden onschuldige mensen gebeten door politiehonden en terwijl ze op de grond lagen sloegen werden ze door meerdere ME’ers op hun hoofd geslagen (Dit is poging tot doodslag).

Onder deze mensen waren ook (slechthorende) ouderen die totaal geen idee hadden wat er allemaal gebeurde.

Zo was er een bejaarde vrouw met een rollator die door een ME-busje bewust omver werd gereden. Een oude man met bebloed gezicht en kleine kinderen die weg moesten rennen voor een groep ME’ers die met getrokken wapenstokken op paarden op ze af kwamen gerend.

Zelf zag ik in de chaos hoe mijn jongste broertje tijdens het verlaten van het Malieveld zonder enige reden werd gegrepen door een politiehond die zijn been aan stukken trok en de ME’er stond tegelijkertijd met zijn wapenstok op zijn hoofd te slaan. In de emotie die toen bij mij ontstond heb ik geprobeerd de hond van hem los te krijgen. De hond liet gelukkig uiteindelijk mijn broertjes been los, anders had zijn been nog verdere letselschade opgelopen.

Vervolgens liet de ME’er de hond los op mij, omdat ik mijn broertje wilde redden en terwijl ik gebeten werd door de hond kwamen er meerdere ME’ers aanrennen die me op mijn hoofd en nek begonnen te slaan met hun wapenstok terwijl ik op mijn buik in het gras lag.

De agent die het eerste bij me kwam toen ik op de grond lag loste zelfs een waarschuwingsschot om bezorgde omstanders op afstand te houden.

Vervolgens werd ik als een zware crimineel, met gekruiste handen op mijn rug in de boeien geslagen en deze werden zo ver aangedrukt dat mijn polsen bijna braken toen ik overeind werd getild. Het bloed gutste uit mijn been en hoofd en ik werd in een arrestantenbus gezet en ze lieten mij hier ruim een half uur inzitten. Vervolgens ben ik naar het hoofdbureau in Den Haag gereden en in de cel gegooid terwijl ik dringend medische hulp nodig had. Nadat ik in de politiecel duizelig en benauwd werd en bijna in elkaar zakte kwam er eindelijk iemand die zei dat ik misschien wel met de ambulance naar het ziekenhuis moest. Dit gebeurde uiteindelijk en ben onder politiebegeleiding in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ik behandeld aan ben aan de bijtwonden, maar er is nauwelijks gekeken of ik een hersenschudding had opgelopen na alle klappen op mijn hoofd. Terwijl ik het ziekenhuis werd ingereden met 4 politieagenten om de brancard heen zag ik mijn schoonzusje in de wachtkamer, maar die mocht niet bij me werd gezegd. Toen begreep ik dat mijn broertje ook daar in het ziekenhuis lag.

Vervolgens ben ik in een arrestantenbus teruggebracht naar de politiecel terwijl ondertussen het verband was losgelaten en de hechtingen waren losgelaten. Opnieuw bloedde ik hevig en mijn wonden zijn opnieuw in de cel behandeld, maar terwijl ik in de cel lag ‘s nachts ging het opnieuw hevig bloedde en alle lakens en de hele cel zaten onder het bloed. Er is helemaal niet goed gekeken naar de schade die ik heb opgelopen na de klappen op mijn hoofd.

Ik heb in totaal meer dan 30 uur in een kleine politiecel gezeten en kwam er pas aan het einde achter dat mijn broertje er ook in een cel zat.

We zijn nog nooit in aanraking geweest met politie of justitie en hebben nog nooit een vlieg kwaad gedaan en nu dreigt er nog een rechtszaak tegen ons te komen vanwege openbare geweldpleging en het niet luisteren naar de oproep om het veld te verlaten.

Wat dit geestelijk en lichamelijk heeft gedaan voor mijn broertje, mijn familie en mij valt niet goed te praten, of je het nou eens bent met het doel van deze demonstraties of niet. Demonstreren is een grondrecht voor iedereen.

Naar mijn inzien is de ME tijdens alle vreedzame demonstraties tegen de overheid bewust er op uit om de boel te laten escaleren, terwijl er totaal geen dreiging is. Tijdens de BLM-demonstraties in coronatijd demonstreerde politie en ME zelf mee door geknield, met een gebalde vuist in de lucht tussen de demonstranten te zitten.

Fotografie: Johan Meijboom

Redactie:

De man die dit is overkomen is niet de man op de foto. Dat is weer een ander verhaal. Wij willen het politiegeweld in kaart brengen. Stuur ons jouw verhaal en wij zullen het publiceren.

hallobewustnederland@gmail.com

Online hulpverlening door coaches en mediums

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Nieuws