Opinie Sheila Neijman

#happynewsboost Tijdens het buitenparlementair overleg werd mij de vraag gesteld hoe ik mij staande houd in deze tijd en wat ik doe om niet depressief of down te worden.
Daar is natuurlijk niet 1 antwoord op te geven, want wat voor mij werkt, hoeft niet voor jou te werken. Er is namelijk geen toverstok wat al je problemen en lijden weghaalt, maar je hebt wel veeeeeel meer mogelijkheden dan je soms denkt.
Je bent namelijk schepper en geen slachtoffer. Hoe meer je toelaat hoe meer bewustzijn er ontstaat, hoe groter je potentiele groei en bewust scheppingskracht.
Er ontstaat altijd iets nieuws uit alle chaos en onzekerheid, mits je dat toelaat of er voor openstaat. Dit zou wel eens de meest geweldige tijd van je leven kunnen worden, als je dat wilt zien.
Denk je dat dit een gewone dag is? Het is geen gewone dag. Het is de enige dag die jou vandaag gegeven wordt. Het is geen gewone dag. Het is de enige dag die jou vandaag gegeven wordt.
Gegeven…………………..
Het is een geschenk. Het is het enige geschenk dat je nu hebt en de enige gepaste reactie is dankbaarheid. Als je die respons op deze unieke dag blijft cultiveren, Als je die respons op deze unieke dag blijft cultiveren, als je leert om te reageren alsof het de eerste dag in je leven is en de allerlaatste, dan heb je deze dag zeer goed doorgebracht.
Begin met je ogen te openen en verbaasd te zijn dat je ogen hebt om te openen. De ongelofelijke waaier aan kleuren die ons voortdurend gegeven wordt. Puur voor ons genot. Kijk naar de lucht. We kijken zo zelden naar de lucht. We merken zo zelden op hoe verschillend die is op ieder moment, met wolken die komen en gaan. We denken enkel aan het weer, en zelfs met het weer, denken we niet aan alle nuances van het weer. en zelfs met het weer, denken we niet aan alle nuances van het weer. We denken alleen aan ‘goed’ of ‘slecht’ weer. Deze dag – nu – heeft uniek weer, dat misschien nooit meer terugkomt in precies die vorm. dat misschien nooit meer terugkomt in precies die vorm. Die formatie van wolken in de lucht zal nooit meer zijn zoals nu. Die formatie van wolken in de lucht zal nooit meer zijn zoals nu. Open je ogen. Kijk.
Kijk naar de gezichten van mensen die je ontmoet. Bij allen gaat een geweldig verhaal achter hun gezicht schuil. Een verhaal dat je nooit volledig kan doorgronden, niet alleen hun eigen verhaal, maar dat van hun voorvaderen. We gaan allemaal zover terug… en op dit moment, op deze dag, stroomt al dat leven van generaties en van zovele plaatsen op de wereld samen en ontmoet jou hier als levenschenkend water, als je maar je hart opent en drinkt.
Open je hart voor de ongelofelijke geschenken die de beschaving ons geeft. Je drukt op een knop en daar is elektrisch licht. Je draait aan een kraan en daar is warm water en koud water. Drinkbaar water. Dat geschenk zullen miljoenen mensen in de wereld nooit ervaren. Dat geschenk zullen miljoenen mensen in de wereld nooit ervaren.
Dit zijn slechts enkele van de enorme hoeveelheid geschenken waarvoor we ons hart kunnen openen. Ik wens je toe dat je je hart opent naar al deze zegeningen en ze door je heen laat stromen. Dat iedereen die je vandaag ontmoet door je gezegend zal worden. Door je ogen, door je glimlach, je aanraking, en je aanwezigheid. Laat de dankbaarheid overstromen in zegeningen van alles om je heen. Dan zal je dag écht goed zijn.

Geef uw reactie

Opgewonden
0
Gelukkig
0
Geweldig
0
Niet zeker
0
Dwaas
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Gezondheid